top of page

za 04 jun

|

Dendermonde

DRIEMAAL FO

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

04 jun 2022, 19:30 – 23:30

Dendermonde, Otterstraat 179, 9200 Dendermonde, België

Over het evenement

Wij brengen u drie fabels van Dario FO.

HET ONTWAKEN

Het Ontwaken is een monoloog over de positie van de vrouw in een door Kerk, Staat, maar vooral Man beheerste maatschappij.

De  toonzetting is grotesk-satirisch: ‘Wij vrouwen lopen al tweeduizend  jaar te klagen en we zijn er niets mee opgeschoten. Iemand die veel van  theater wist, ene meneer Molière, heeft eens gezegd: Als je naar een  tragedie gaat, dan huil je, je huilt ontzettend veel, je komt thuis en  jij zegt: Goh, wat heb ik lekker gehuild. En daarna ga je rustig slapen.  Maar bij de lach opent zich niet alleen de mond, maar ook het verstand,  de hersens, en daar kunnen dan de spijkers van het inzicht in binnen  dringen.

EEN VROUW ALLEEN

‘Een  Vrouw alleen’ is een tragisch-komische monoloog over een vrolijke  optimistische vrouw die haar “mannetje” staat. Ze heeft alles behalve  vrijheid. Samen met haar overbuurvrouw bespreekt zij het leven; -als  vrouw, -als echtgenote en -als geliefde.

POEZEMUIS

Het  verhaal van de schaapsherder Jeanotte Pier. In ’t groen van de  alpenweiden leefde hij helemaal alleen tussen zijn schapen en zijn  geiten, en hij kon zich niet anders herinneren dan dat dat altijd zo was  geweest… Tot hij op een dag Melissa tegen ’t lijf loopt… De poezemuis maakt deel uit van de "Obscene fabels" van Dario Fo.  Verhalen vol humor en dubbele bodems. Het verhaal is nooit plat of  vulgair, maar wel om te lachen en soms erg schattig, zoals het  poezemuizeke waarnaar Jeanotte Pier op zoek gaat.

Dario Fo was een Italiaans toneelregisseur, acteur en toneelschrijver. In 1997 werd hij onderscheiden met de Nobelprijs voor Literatuur. Hij wordt wel de 'meest getalenteerde politieke clown van Europa' genoemd; een rebel, maar ook een cabaretier, een minstreel en bovenal een nar. Een nar, die zijn narrige boodschap in een lach verpakt.

Tickets

 • Normaal

  € 12,00
  Verkoop geëindigd op
 • Opendoek

  € 11,00
  Verkoop geëindigd op
 • Gezinsbond

  € 11,00
  Verkoop geëindigd op
 • Student

  € 6,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page